Kinderopvang Lievelijn
Baby, peuter en buitenschoolse opvang

Historie 

 

 

 


EVEN VOORSTELLEN, DIANA DROST

Mijn Naam is Diana Drost en ik ben sinds 2002 werkzaam in de kinderopvang. Ik ben getrouwd met Ruud en samen hebben we twee dochters, Danique en Kyra. We hebben twee honden -Sem en Max-, twee lieve Friese Stabijs. Ik heb eerst 12 jaar gewerkt voor een grote kinderopvangorganisatie. Dit heb ik altijd met veel plezier en passie gedaan. Wel had ik altijd de wens gehad om mijn eigen kinderopvang te runnen. Omdat de wegen daarna scheiden door economische omstandigheden, kon ik mijn wens realiseren en ben vervolgens gestart als zelfstandig onderneemsters met mijn eigen kinderopvang.


Maart 2015:
Gastouderopvang Thuishuis Lievelijn

In 2015 ben ik gestart als gastouder aan de Hoofdweg 14 te Wagenborgen. Ik heb mij toen aangesloten bij stichting Thuishuis omdat zij mij volop ondersteunde in het opzetten van een eigen opvang. De gastouderopvang was gevestigd op ons huisadres in het net aangebouwde tuinhuis achter de woning. We hadden wilde plannen voor de bestemming van het tuinhuis, maar praktisch was het om de opvang hier te realiseren. Er werd opvang geboden aan maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. In deze periode groeide de gastouderopvang sterk en in 2018 stonden we voor de keus om of door te groeien of te stabiliseren.


Juli 2019:
Kinderdagverblijf Thuishuis Lievelijn

In 2019 heb ik de stap gemaakt van gastouder naar kinderdagverblijf.
We hebben een pand betrokken aan de hoofdweg 17 te Wagenborgen, 60 meter vanaf ons eigen huisadres. Het gebouw uit 1987 was gebouwd als groene kruis gebouw en begin 2000 overgenomen door Vertisol (groenvoorziening). Na een aantal maanden van verbouwen zijn we in juli 2019 gestart met een combinatiegroep in de leeftijd van 0 tot 13 jaar en bood plaats aan 16 kinderen. Dit zorgde er tevens voor dat we voortaan de opvang met zijn drietjes deden, De drie D's waren geboren, Diana, Diane en Dorine!


December 2019:
Vrijwilligster Dierenweide

In 2019 ben ik toegetreden tot de vrijwilligersgroep die zorgdragen voor de Dierenweide op het voormalig groot Bronswijk terrein. We nemen als opvang drie dagen van de week (dinsdag, woensdag en donderdag) de verzorging van de dieren voor onze rekening. Sindsdien is de dierenweide uitgebreid met meerdere dieren zoals microvarkens, Soay schapen, pauwen, konijnen, kippen, parelhoenders, kalkoenen, Indische loopeenden en de laatste aanwinst 2 lama's. Door gebruik te maken van de dierenweide, kunnen we de kinderen in staat stellen om nauw betrokken te zijn met de verzorging van de dieren en van dichtbij de geboorte en soms ook afscheid van dieren mee te laten maken.


Januari 2021:
Uitbreiding Buitenschoolse opvang
voormalig schoolgebouw de Kronkelaar

Door de aanhoudende vraag naar opvang en de wens om de groepen te splitsen in KDV en BSO gezien de behoeft van de kinderen, hebben we de mogelijkheid onderzocht om ons bestaande gebouw uit te breiden en hiermee extra kindplaatsen te realiseren. Om deze periode van planvoorbereiding en realisatie te overbruggen, werd in januari 2021 tijdelijk een tweede locatie geopend in het voormalig schoolgebouw de Kronkelaar aan de hoofdweg 79 te Wagenborgen. Deze was net verhuist naar de nieuwe locatie op het voormalig Groot Bronswijk terrein en daardoor konden we met de hulp van de gemeente Eemsdelta in 2 lokalen buitenschoolse opvang aanbieden aan maximaal 16 kinderen. Deze locatie heeft dienst gedaan totdat de uitbreiding gerealiseerd was. Het schoolgebouw is na het beëindigen gesloopt en de locatie wacht nu op een herbestemming.


Oktober 2021:
Start verbouwing Hoofdweg 17

In Oktober 2021 zijn we daadwerkelijk gestart met de bouw van de uitbreiding aan de hoofdweg 17. De uitbreiding bestaat uit één extra ruimte voor de peutergroep op de begane grond en een gedeeltelijke opbouw (eerste verdieping) voor het realiseren van een ruimte voor de BSO met een eigen ingang. Het ontwerp is ontworpen door Architect Derk Flikkema van architectenbureau Noordeloos uit Delfzijl. 


Mei 2022:
Thuishuis Lievelijn wordt kinderopvang Lievelijn

Doordat Stichting Thuishuis in 2021 ophield te bestaan, hebben de meeste voormalige aangesloten kinderopvangorganisaties besloten om gezamenlijk het principe van Thuishuis voort te zetten en gezamenlijk een coöperatie op te richten. Ook Lievelijn is één van de aangesloten coöperatieleden. Omdat we nog steeds achter het gedachtegoed staan van Thuishuis - een kleinschalige kwalitatief goede kinderopvang- past het concept van een corporatie beter bij het veranderde landschap van kinderopvang waarbij ondernemerschap weer terecht is gekomen waar het hoort, bij degene die ook daadwerkelijk vorm geeft aan de opvang. Doordat er geen verplichting meer bestond om voortaan de naam Thuishuis te blijven voeren in je bedrijfsnaam en wij van bedrijfsvorm wisselde, zijn wij sinds mei 2022 verder gegaan onder de naam kinderopvang Lievelijn. Om dit kracht bij te zetten hebben we tevens gekozen voor een nieuw logo en huisstijl.


Juni 2022:
Verhuizing BSO naar de hoofdweg 17

 In Juni 2022 waren de bouwwerkzaamheden dusdanig afgerond en kon de verhuizing van de BSO vanuit het oude schoolgebouw naar de nieuwe ruimte op de eerste verdieping plaatsvinden. De eerste verdieping met eigen ingang biedt ruimte aan 16 kinderen.  
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram