Kinderopvang Lievelijn
Baby, peuter en buitenschoolse opvang

ONZE OPVANG

Ons motto is ;"ieder kind is uniek op zijn of haar eigen manier en kan zijn zoals hij of zij is".


LOCATIE

Onze opvang is gevestigd aan de hoofdweg 17 te Wagenborgen.

Bij kinderopvang Lievelijn is het belangrijk dat kinderen zich veilig en geborgen voelen. In een gemoedelijke sfeer is er aandacht voor ieder kind. Iedereen mag op zijn eigen, unieke manier op “avontuur” gaan. Wat is er voor het kind nu leuker en prettiger om dit op eigen tempo te kunnen doen?! Terwijl het kind op onderzoek is, wordt wel gezorgd voor houvast en structuur. Kinderopvang Lievelijn wil de kinderen hierbij leren om respectvol met elkaar om te gaan en op deze wijze samen van elke dag een feestje te maken.

DRIE GROEPEN

Het gebouw is opgedeeld in drie functionele groepen, een ruimte speciaal voor 0 tot 2,5 jaar, een peutergroep (2,5 tot 4 jaar) en een grote ruimte op de eerste verdieping voor de buitenschoolse opvang (4 t/m 12 jaar). De ruimtes zijn huiselijk ingericht waarbij de grote woonkeuken centraal staat. Hier wordt gezamenlijk gekookt en kunnen we ook van alles met elkaar beleven zoals, koekjes bakken, knutselen, spelletjes spelen en liedjes zingen. Ook  bieden we een warme maaltijd aan voor degene die dit graag willen. De opvang heeft daarnaast een grote speelruimte, twee slaapkamers met aangrenzend een aparte verschoningsruimte met twee kinderwc’s.

BUITENRUIMTE

De buitenruimte biedt volop ruimte tot onderzoek en naast het gebruikelijke speeltoestel, de schommels, duikelrekken, trampoline en zandbak, is er een groot dierenverblijf waar onze vaste bewoners wonen.  Zo hebben we loopeenden, hangoorkonijnen en kippetjes die als het even kan vrij door de afgezette tuin mogen rondlopen tussen de kinderen door. Maar ook lekker crossen op de skelter of loopauto’s kan natuurlijk ook. Kortom, er is altijd wel wat te beleven. In de zomer hopen we een lekker maaltje groente te kunnen oogsten uit de moestuin of een appeltje te plukken van één van de vruchtbomen.

 

TEAM LIEVELIJN

Bij Thuishuis Lievelijn hechten we veel waarde aan vaste gezichten op de groep en daarom  zijn we ook heel blij met onze vaste groep pedagogisch  medewerkers die op dezelfde manier vorm geven aan de opvang.

ONS TEAM

Diane Jilderda

Diane Jilderda

Pedagogisch medewerkster

Diane is al sinds 1999 werkzaam in de kinderopvang en werkt sinds juni 2019 bij Lievelijn

Dorine Bakker

Dorine Bakker

Padagogisch medewerkster

Dorine heeft eerst stage gelopen (2018) bij Lievelijn en is na haar opleiding (niveau 4) direct bij ons aan de slag gegaan

Danique Drost

Danique Drost

Pedagogisch medewerkster, Pedagoge (HBO) in opleiding

Danique heeft na haar opleiding als verpleegkundige de opleiding SPW3 succesvol afgerond en doet nu de opleiding Pedagogiek.

Lisette Holt

Lisette Holt

Pedagogisch medewerkster

Lisette heeft naast haar verpleegkundige diploma zich om laten scholen tot SPW3 bij Lievelijn en is sinds januari 2020 bij ons werkzaam

Prescilla Scholtens

Prescilla Scholtens

Pedagogisch medewerkster in opleiding

Prescilla doet via Lievelijn een BBL opleiding SPW 4 en zit in haar laatste leerjaar.

Linda Degenhart

Linda Degenhart

Pedagogisch medewerkster

Over

Titel

Esmee Meringa

Esmee Meringa

Pedagogisch medewerkster

Over

Titel

Kyra Drost

Kyra Drost

Positie Vrijwilliger

Over

DIERENWEIDE

We gaan als het weer het toelaat met de kinderen gezamenlijk naar de plaatselijke dierenweide om daar met zijn allen te zorgen voor de dieren. De vaste bewoners zoals Peppa en Nellie, -de micro varkentjes- zijn altijd in voor een kriebel en wat lekkers. Maar ook de geiten, de schapen en natuurlijk de kippen staan al te wachten op de lekkere broodjes die we meenemen. Als we geluk hebben staan we ook nog oog in oog met de mooie staarten van de pauwen. Sinds kort zijn de Lama's Prem en Olaf vaste bewoners van de dierenweide.


Nelly en Peppa


 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram